Beleving

Diverse panden en haar bewonen hebben moeten wijken voor de komst van de snelweg A15. Het dorp Groessen is en voelt voor vele Groessenaren niet meer wat het ooit is geweest. Maar wie weet er over 10 jaar eigenlijk nog hoe het voor de komst van de A15 was? Welke huizen moesten wijken? Hoe zagen deze huizen eruit? Welke herinneringen hebben deze plekken voor haar oud-bewoners en de omgeving? Groeit de volgende generatie in Groessen op zonder te weten hoe Groessen er voor de komst van de A15 uit zag? 

Als historische kring denken wij van niet! Via nieuwe media hebben wij de panden en haar omgeving vast mogen leggen zodat deze niet verdwijnen uit onze herinnering én uit de herinnering van de generatie van de toekomst. Wij zijn in gesprek gegaan met de oud-bewoners en verzamelen herinneringen en verhalen die bij deze panden horen. Alle data die wij op innovatieve wijze hebben opgehaald willen we presenteren in een virtuele wereld, zodat historie niet verloren gaat. 

Wij zijn in diverse werkgroepen bezig met het ophalen van herinneringen en verhalen, beeld, en waardevolle andere informatie. Mocht jij iets hebben dat niet verloren mag gaan en dat past bij een van de panden of de omgeving die moest(en) wijken? Neem dan contact op met ons en wij luisteren naar jouw verhaal.

Zie hoe het wasLaat je onderdompelen in vervlogen tijden

Duiven

Brouwerij de Star
Rijksweg ..

Groessen

Boerderij Helhoek
Helhoek 13

Loo

??