Nieuws

Vacature: Voorzitter HKDGL

Vacature

Bij de gezelligste en leukste vereniging van de gemeente Duiven komt de functie van

Bestuurslid met Voorzitters ambitie tijdens de komend Algemene Ledenvergadering (ALV) vrij.

Wat verwacht de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo van de voorzitter?

  • Visie (het vermogen de gevolgen van eenmaal genomen beslissingen op langere termijn te overzien);

  • Onafhankelijk denken (in staat zijn zich zelfstandig een mening te vormen en die te handhaven);

  • Weloverwogen een oordeel vormen (niet vastklampen aan een mening, maar ‘twee kanten van de medaille’ kunnen zien);

  • Enthousiasme (en het vermogen dat op anderen over te brengen);

  • Gevoel voor praktische haalbaarheid (kunnen werken binnen de beperkingen van het hier-en-nu);

  • Creativiteit (het vermogen nieuwe ideeën en plannen te genereren);

  • Doortastendheid (eenmaal genomen beslissingen uitvoeren, ook impopulaire);

  • Contactuele vaardigheden (zowel mondelinge als schriftelijke);

  • Inlevingsvermogen (wat beweegt een ander?);

  • Interesse in (plaatselijke) geschiedenis.

Daarnaast zijn er natuurlijk veel praktische zaken te noemen voor een voorzitter.

Laat u door al deze punten NIET afschrikken.

Hebt u belangstelling, neem dan gerust contact met mij op.

Piet Bus
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Read more...

Presentatie Cultureel Erfgoed ViaA15

Voor de presentatie Cultureel Erfgoed ViA15 Groessen door Ruud Derksen en Piet Bus was woensdagavond 13 april jl veel belangstelling.
De aanwezigen waren verrast en vol lof over wat er allemaal al was vastgelegd/bewaard over de voormalige bewoning op het A15-traject. Men is benieuwd naar het vervolg-traject.
Read more...

Nieuwe Driepas!

De nieuwe DRIEPAS [jaargang 39, nr 1 – mrt 2022] is weer bij onze leden op de deurmat gevallen. Een uitgave met interessante verhalen, de uitnodiging voor de ALV op 13 april én de lezing Cultureel Erfgoed ViA15 Groessen door Ruud Derksen en Piet Bus in het Dorpshuis te Groessen, St. Isidorusplein 4.
Nieuwsgierig geworden?
Wordt dan lid van de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo voor € 19,00 per jaar.
Eerdere uitgaven kunt u lezen op onze website https://www.hkdgl.nl/index.php/Driepas m.u.v. de uitgaven van de afgelopen vier jaar deze zijn voorbehouden aan onze leden.
Read more...

Algemene Ledenvergadering HKDGL

Op woensdag 13 april a.s. is de Algemene Ledenvergadering van de HKDGL in het dorpshuis van Groessen. Deze ledenvergadering begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). Aansluitend aan de ALV, is vanaf 20:45 uur, eenieder welkom voor een lezing over de vastlegging van de voormalige bewoning, op het A15 traject. De lezing wordt verzorgd door Ruud Derksen en Piet Bus.

Read more...

Wij zijn weer geopend!

Vanaf woensdag 26 januari 2022 zijn de werkgroepen in de Ogtent weer actief onder de geldende voorschriften van het RIVM. U bent op deze avond altijd welkom in zaal bij Annie vanaf 19:00 uur, maar houdt u aan de regels!

Read more...

RABO Clubsupport 2021

Ook dit jaar heeft onze vereniging weer mee gedaan aan de RABO Clubsupport actie. Leden van de Rabobank konden vanaf 4/10 tot 25/10 okt 2021, drie stemmen uitbrengen op een vereniging(en) die men wil ondersteunen. Wij hebben als vereniging een bedrag van 437,57 euro opgehaald. Alle mensen die onze vereniging een warm hart toedragen en op ons heeft gestemd, dank hiervoor!

 

 

 

 

Read more...

Algemene Ledenvergadering HKDGL woensdag 17 november 2021 met aansluitend lezing "In de woeste branding van de Tachtigjarige Oorlog!"

Algemene Ledenvergadering (ALV) Historische Kring Duiven Groessen Loo (HKDGL) op woensdag 17 november 2021 met aansluitend lezing "In de woeste branding van de Tachtigjarige Oorlog!"

Op woensdagavond 17 november om 19:00 uur wordt, uitsluitend voor leden van de HKDGL, in de grote zaal van de Ogtent de ALV gehouden. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Aansluitend (20:30 uur) lezing door Ferdinand van Hemmen.

Leden: gratis
Niet-leden: € 3,- (aub met gepast geld betalen)

Belangrijk:
Meld u van te voren aan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of telefonisch (0316) 267381.  Dit geldt zowel voor de vergadering als voor de lezing.

Er zal u worden gevraagd naar uw coronatoegangsbewijs. Dit kan  zijn uw QR-code, een bewijs van vaccinatie , een herstelbewijs of een geldige (24 uur) coronatestuitslag, in combinatie met uw identiteitsbewijs. Dit geldt voor de ALV-bezoekers en aansluitend ook voor de bezoekers die voor de lezing komen.  Om de doorstroming te bevorderen is het verzoek is om beide documenten bij binnenkomen gereed te houden.

De lezing "In de woeste branding van de Tachtigjarige Oorlog!" gaat over de sleutelbetekenis van de Liemers e.o. in de strijd tegen Spanje en de ongelooflijk rijke schat aan relicten hiervan in de streek. De Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) draaide uit op een verbeten strijd van de Noordelijke Nederlanden voor hun zelfstandigheid.

Read more...

Wij zijn weer open!!!

Vanaf woensdagavond 8 september a.s.  zijn wij elke woensdagavond weer open.

Mocht u ergens geïnteresseerd in zijn of vragen hebben op historisch gebied, dan bent u altijd welkom.

Read more...

Historische raadsels (2)

Uit DRIEPAS, nr 2 – 2021: Historische Raadsels. In deze rubriek worden elke keer twee historische gebruiksvoorwerpen getoond. Wie weet het antwoord op de gestelde vraag bij de foto. Geef uw antwoord[en] in een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder de goede inzenders zal een prijsje worden verloot.
Read more...

RABO Clubsupport aktie

Ook dit jaar heeft onze vereniging weer mee gedaan aan de RABO ClubSupport aktie. Rekeninghouders van de Rabobank konden vanaf 5/10 tot 25/10 okt 2020, een stem uitbrengen op een vereniging(en) die men wil ondersteunen. Wij hebben als vereniging een bedrag van 580,39 euro opgehaald. Alle mensen die onze vereniging een warm hart toedraagt en op ons heeft gestemd, dank hiervoor!

Een persoonlijk bedankje

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom Biedt Rabobank clubs en verenigingen een steuntje in de rug. Juist nu. Historische Kring Duiven-Groessen- bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

 https://www.rabo-clubsupport.nl/arnhem-en-omstreken/resultaten/details/90510-historische-kring-duiven-groessen-?hash=3K5DF5ms

Read more...

Presentatie geschiedenis Gemeente Duiven

De HKDGL heeft nu een presentatie over het ontstaan van de Gemeente Duiven en de veranderingen die door de jaren heen hebben plaatsgevonden. Indien er behoefte is om deze presentatie aan te horen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Read more...

Bereikbaarheid HKDGL

Via de E-mail zijn wij op onderstaande adressen bereikbaar. De vereniging heeft geen redactie-email adres!

Voorzitter - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Read more...

Agenda

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31