Nieuws

Symposium 27 november a.s.

Uitnodiging

Graag nodigen wij u uit tot het bijwonen van het jaarlijkse symposium van de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo, op woensdag 27 november 2019.
Het symposium wordt gehouden in OGtent (zaal bij Bert), Remigiusplein te Duiven.

Het programma is als volgt

19.30 – 19.55 uur
Aankomst en ontvangst deelnemers met koffie of thee.

19.55 – 20.00 uur
Welkomstwoord en opening door de voorzitter van de Historische Kring.

20.00 – 21.00 uur
Van Emmerich naar Arnhem. De bevrijding van de Liemers
Lezing door de heer Pim Gerritzen. In  juni 2018 is hij  afgestudeerd als historicus (BA) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Waarna hij in het studiejaar 2018/2019 het masterprogramma militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam heeft gevolgd.  
Hij gaat in op zijn onderzoek naar de bevrijding van de Liemers. Aan de hand van foto’s, filmmateriaal en verhalen krijgt u in grote lijnen het verhaal te horen. Hoe de Canadezen oprukten vanuit Emmerich en via ’s-Heerenberg en Wehl en optrokken richting de oevers van de IJssel in Westervoort. Waarna zij samen met de Britten op 12 april 1945 operatie Quick Anger lanceerden. Een uniek kijkje in de regionale oorlogsgeschiedenis voor jong en oud. Aan het einde van de lezing is er tijd en ruimte om ervaringen en bronmateriaal te delen, zodat we samen een helder beeld van de bevrijding van de Liemers creëren.

21.00 – 21.15 uur
Pauze

21.15 – 22.00 uur
Vervolglezing.

22.00 uur
Afsluiting.
Na de afsluiting is er gelegenheid na te praten onder genot van een hapje en een drankje.


P. Bus
voorzitter Historische Kring Duiven-Groessen-Loo

NB. A
an deelname zijn voor HKDGL-leden geen kosten verbonden. Niet HKDGL-leden entree 2 Euro. Wel verzoeken wij u zich aan te melden voor 20 november as.
U kunt zich aanmelden per e-mail aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Read more...

Rabobank Clubkas Campagne 2019

Rabobank Clubkas Campagne 2019 

De Rabobank Clubkas Campagne geeft hun leden jaarlijks de mogelijkheid om een stem(men) uit te brengen op een vereniging(en) uit hun regio. Elke stem vertegenwoordigd een x-bedrag. Tijdens een druk bezochte avond bij van der valk te Duiven werden de bedragen bekend gemaakt welke de verenigingen kregen. Onze vereniging had 65 stemmen hetgeen een bedrag is van 653,85 euro. Bij deze, alle mensen bedankt die op ons hebben gestemd!

 

Read more...

Onze clubavonden!

De HKDGL heeft op elke woensdagavond, van 07.00 uur - 22.00 uur, clubavond in de OGtent in zaal bij Annie. U bent van harte welkom! Wij zijn ook altijd te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Read more...

Algemene ledenvergadering 2019

Op woensdag 27 maart 2019 j.l. was de Algemene Ledenvergadering van de HKDGL.

Nadat de agendapunten waren behandeld, was er na de pauze een lezing over het Leimerse dialect door de heer Antoon Berentsen. De heer Berentsen is voorzitter van de werkgroep dialect van de heemkundekring Bergh. Zijn motto met betrekking tot dialect is: “A’j plat könt praote, mo’j ’t niet laote”.Hij ging in op diverse aspecten van het dialect. ( Meer info: www.facebook.com.groups/LiemersDialect/)