Nieuws

WO2-café's in veel Gelderse Bibliotheken

Vanaf 5 maart t/m 15 april organiseren Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland en de Rijnbrink Groep WO2-café's in veel Gelderse Bibliotheken. Wij willen u vragen ons te helpen bij de bekendmaking van deze WO2-café's. Wilt u bijgaand persbericht plaatsen op uw website of in uw periodiek? U kunt het persbericht natuurlijk zelf ook nog aanvullen met de datum van het WO2-café dat het dichtst bij uw organisatie in de buurt is. Het overzicht vindt u hier: www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes

Read more...

Intern overleg

Op volgende data zijn wij wel aanwezig in de Ogtent maar gesloten vanwege intern overleg. Mocht u toch op deze avond langs willen komen, laat het dan even weten. 

Data:

Woensdag 1 april 2020

Woensdag 1 juli 2020

Woensdag 4 oktober 2020

Read more...

Algemene ledenvergadering 2020

Op 25 maart a.s. is de ALV HKDGL in de Ogtent, zaal bij Bert, aanvang 19.00 uur. Alleen voor leden toegankelijk.

Om 20.00 uur geeft Ferdinand van Hemmen een lezing met de titel: "Het pokerspel met het water". Deze lezing gaat over inundaties in onze omgeving tijdens de oorlog.

Toegang is voor leden gratis en voor niet leden 2 euro.

Read more...

Spaar bij Jumbo-Duiven Historische plakplaatjes

Jumbo-Duiven is gestart met een Historische plakplaatjesboek over Duiven, Groessen en Loo. Bij aankoop van 10 euro krijg je stickers van historische items van de 3 kerkdorpen. Deze actie loopt 10 weken.  Vandaag hebben wij van de HKDGL, bij beide Jumbo-vestigingen, wat promotiemateriaal achtergelaten om klanten te enthousiasmeren om eventueel lid te worden van onze vereniging.

Read more...

SPECIALE LEZINGENCYCLUS IN HET KADER VAN 75 JAAR VRIJHEID

Deze speciale serie voordrachten wordt door ons gepresenteerd in het kader van de diverse activiteiten die komend jaar in Doesburg worden georganiseerd in het kader van 75 jaar Vrijheid (1945-2020). Alle avonden van deze cyclus vinden plaats in de Bovenzaal van Stadsbierhuis De Waag, Koepoortstraat 2 te Doesburg en beginnen om 20.00 uur. Zoals hierboven beschreven gaat het om vier bijeenkomsten:
23 januari: De Jodenvervolging In Nederland;
05 maart: De NSB, Ontstaan en opkomst van de Nationaal Socialistische Beweging in Nederland, 1931-1935;
30 april: Na de bevrijding;
24 september: Nederlands-Indië voor en na de bevrijding 15 augustus 1945.
Aanmelden:
Belangstellenden kunnen intekenen op de hele cyclus voor € 40,00 p.p. voor leden en € 50,00 p.p. voor niet-leden. Dit is inclusief een kopje koffie of thee per avond. Men kan ook intekenen op losse avonden. De kosten hiervoor bedragen per avond € 12,50 p.p. voor leden en € 15,00 p.p. voor niet-leden. Aanmelding kan vanaf heden geschieden per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Rinus G.M. Rabeling: 0313-472968. U ontvangt dan een bevestiging en een nota voor de betaling van de verschuldigde bijdrage. Per avond ontvangt men telkens een reminder per email. Vanwege de te verwachten belangstelling worden de aanmeldingen in volgorden van binnenkomst verwerkt.

Read more...

Historische plakplaatjes gemeente Duiven

Vandaag is door onze Voorzitter, Piet Bus, het eerste exemplaar van een plaatjes-plak-boek aangeboden aan Chris Gradussen van de Jumbo te Duiven. Op 68 bladzijden wordt in 43 hoofdstukken middels plm 350 plakplaatjes, grotendeels de geschiedenis van de gemeente Duiven weergegeven. Binnenkort kunnen klanten van de jumbo in Duiven de plakplaatjes verzamelen.

Read more...

Symposium 27 november 2019

Op woensdagavond gaf Pim Gerritzen een lezing over de bevrijding van de Liemers in 1945. Het thema was: Van Emmerich naar Arnhem. De bevrijding van de Liemers 

Er hadden zich 60 deelnemers aangemeld via inschrijving maar het werden er uiteindelijk meer dan 100!!

Een zeer geslaagde avond.

 

Read more...

Onze clubavonden!

De HKDGL heeft op elke woensdagavond, van 07.00 uur - 22.00 uur, clubavond in de OGtent in zaal bij Annie. U bent van harte welkom! Wij zijn ook altijd te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Read more...

Algemene ledenvergadering 2019

Op woensdag 27 maart 2019 j.l. was de Algemene Ledenvergadering van de HKDGL.

Nadat de agendapunten waren behandeld, was er na de pauze een lezing over het Leimerse dialect door de heer Antoon Berentsen. De heer Berentsen is voorzitter van de werkgroep dialect van de heemkundekring Bergh. Zijn motto met betrekking tot dialect is: “A’j plat könt praote, mo’j ’t niet laote”.Hij ging in op diverse aspecten van het dialect. ( Meer info: www.facebook.com.groups/LiemersDialect/)