De Historische Kring Duiven-Groessen-Loo is officieel in 1980 opgericht. In de statuten staat als doel vermeldt: “de bevordering van de kennis van de geschiedenis in het algemeen en in het bijzonder die van Duiven-Groessen-Loo.” Om dit doel te bereiken kunnen onder meer lezingen gehouden worden, artikelen worden gepubliceerd, foto’s worden bewaard en samenwerking worden bevorderd met andere organisaties.

In grote lijnen klopt dit nog steeds, al wordt tegenwoordig meer en meer gedigitaliseerd. De HKDGL organiseert lezingen met toonaangevende sprekers. Waar mogelijk werken we samen met andere (regionale) organisaties.

Periodiek wordt het verenigingsblad “Driepas” uitgegeven met onderwerpen die voor de gehele gemeenschap interessant kunnen zijn. Dat wil zeggen dat we ons niet alleen beperken tot de lokale geschiedenis, maar ook aandacht besteden aan archeologische vondsten, plaatselijke gebruiken, oude veld- en perceelnamen enz.

Voor wie op zoek is/gaat, is er voldoende bewaard gebleven.

De vereniging is thans gevestigd in de OGtent (zaal bij Annie), Remigiusplein 9 in Duiven. Iedere woensdagavond komen hier de vrijwilligers van de diverse werkgroepen bijeen. Ook de maandelijks vergaderingen van het bestuur en driemaandelijks vergaderingen van de vrijwilligers worden hier gehouden.

De vereniging is uniek in zijn soort want zij dient de gehele gemeenschap van de gemeente Duiven. Een ieder (ook niet-leden) die een vraag heeft over de geschiedenis van de drie Liemerse dorpen Duiven, Groessen, Loo kan hiervoor bij ons terecht of kan op een woensdagavond langs komen. Wel graag vooraf even aanmelden.

Contact:

Postadres: p/a Remigiusplein 9, 6921 BL Duiven.
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 0316-267381

https://www.hkdgl.nl

https://www.facebook.com/historische.kring.7

https://www.instagram.com/hkdgl

 

 

Agenda

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30